Discussion

4
Replies
4656
Views
SHIVA2010 Member since 2012 24 posts
Virtusa
Posted: October 2, 2015
Last activity: October 4, 2018
Closed

Column is not populated when Exposing an embedded Single Value property value into a column and mapping it in external mapping

I have exposed an embedded single value property value into a column using manual schema changes. followed below approach.

1. Created the column in the work table ex column name - EmployeeName

2. mapped the EmployeeName column to .Empoloyee.EmployeeName embedded property in external tab of class rule form.

3. Saved the Data-Admin-DB-Table instance of the class.

Ref: https://pdn.pega.com/sites/pdn.pega.com/files/help_v717/procomhelpmain.htm#rule-/rule-obj-/rule-obj-class/externalmapping.htm

Now when i save the work object by populating the .Employee.EmployeeName property into work page, the EmployeeName column is not populated with the value .Employee.EmployeeName.

did anyone try this? I am using 7.1.7 version.

now i tried to do this using "Optimize the property" tool in pega on an embedded proeperty and pega does the same thing what i did above(not sure whether it has done internally something). It created a column and then mapped that column to embedded property in external tab of class rule form. Here if i save the work object then newly created column is getting populated in DB. Here it is working as expected. So i changed the mapping in external tab and updated to another property to a new property so it should be mapping that column to the newly mapped property. But still it mapped to old embedded property. when pega created the mapping it is working fine but if i change that mapping then it is working.

Please suggest me.

**Moderation Team has archived post**

This post has been archived for educational purposes. Contents and links will no longer be updated. If you have the same/similar question, please write a new post.

Data Integration
Moderation Team has archived post
Share this page LinkedIn