Discussion

1
Replies
159
Views
Close popover
Rahul Roshan (RAHUL.ROSHAN)
Accenture
Team Lead
Accenture
IN
RAHUL.ROSHAN Member since 2008 14 posts
Accenture
Posted: November 10, 2015
Last activity: April 6, 2018
Closed

Connect Http is blanking out " " and passing blank values.

Hi,

Issue: Connect Http is blanking out " " and passing blank values.
Impact: Service is failing as null values are getting passes.

We upgraded from Pega 5.5 Sp1 to Pega 7.1.8.
In 5.5 " " value was getting appended in URL as +

In 7.1.8 " " value is getting appended as blank

Due to this service is failing as with error-Cannot assign MRM-defined null value. Nulls not allowed for this element.

For debugging did below steps,

1. Passed "+" value through request parameter in Connect Http rule. It takes it as blank only.
2. Passed any constant value 0,1..; it passes; but we need to pass the blank value, i.e. " "
3. Debug mode for InvokeHTTPRequest activity was made active. Focus on sessionText

Pega 5.5 log file line of request when debug is turned on for the InvokeHTTPRequest activity:

https://...sessionText=+&bus...

Pega 7 version of log output:

https://...sessionText=&bus....

Can anyone, please suggest.

**Moderation Team has archived post**

This post has been archived for educational purposes. Contents and links will no longer be updated. If you have the same/similar question, please write a new post.

System Administration Upgrades
Moderation Team has archived post,
Close popover This thread is closed to future replies. Content and links will no longer be updated. If you have the same/similar Discussion, please write a new Discussion.