Question

2
Replies
40
Views
NicolasL8323 Member since 2017 2 posts
Royal Bank of Canada
Posted: November 20, 2019
Last activity: November 22, 2019
Closed

The type or namespace name 'Vbe' does not exist in the namespace 'Microsoft'

We’ve recently had to update one of our applications from running on PEGA Runtime/Plug-In version 8.0.2007 to 8.0.2025, however have run into a build issue.

The automation integrates with Microsoft Office Word and Excel and we’ve had no issues developing and deploying previously with version 8.0.2007. However, now that we have upgraded to version 8.0.2025, we are receiving some “missing assembly reference” errors.

I made the very minor code change locally and the build was successful on Visual Studio 2015 using PEGA version 8.0.2025. There were no errors or warnings. However, when attempting to build the project on another machine for rollout, I am receiving the following error from multiple automations:

error CS0234: The type or namespace name 'Vbe' does not exist in the namespace 'Microsoft' (are you missing an assembly reference?)

This is very unusual since the local build was successful.

Originally the build machine was missing Microsoft Office which resulted in missing Word and Excel references, similar to the above error, but after installing Office 2013, those error were corrected.

Has anyone experienced any build issues like this? Is there another application that needs to be installed? It seemed that locally all that was required was Microsoft Office 2013, Visual Studio 2015 and PEGA Plug-In version 8.0.2025.

Robotic Process Automation
Moderation Team has archived post
Share this page LinkedIn