Question

1
Replies
659
Views
FabianM6 Member since 2018 3 posts
Sykes
Posted: 1 year ago
Last activity: 1 year 9 months ago
Closed
Solved

Robotic Processing Automation Scheduling service couldn't start

Hi guys, I try to deploy an RPA in a server machine, I already do everything in this post: https://community.pega.com/knowledgebase/articles/robotic-processing-automation-scheduling-service.

But the login never happened, looking for some log file, I found this 'WinLogon.Scheduler.log':

Machine Name: <TheMachineName>
Assembly Name: Pega.Exceptions.BaseApplicationException, Pega.Interop, Version=10.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=f5db91edc02d8c5e
Application Domain Name: OpenSpan.WinLogon.Scheduler.exe
Thread Identity: 
Windows Identity: NT AUTHORITY\SYSTEM

Stack Trace: 
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.LogonEngine.Logon(LogonMode mode)
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.LockScreenLogonProcessor.Logon(String userName, String password)
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.SchedulerProgram.UnlockScreenAndLogon(String userName, String password)
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.SchedulerProgram.Main(String[] args)
2018-12-13 07:34:35 PM - INFO  – [1] - *** Initializing ***
2018-12-13 07:34:35 PM - INFO  – [1] - Initialized
2018-12-13 07:35:03 PM - ERROR – [1] - Exception Type: Pega.Exceptions.BaseApplicationException
Message       : Logon engine - session configuration not found matching current OS version, session SignIn mode and Local user type.
Time Stamp    : 13/12/2018 7:35:03 p. m.
Source        : OpenSpan.WinLogon.Scheduler
Method        : Boolean Logon(OpenSpan.WinLogon.Scheduler.Configuration.LogonMode)

Machine Name: <TheMachineName>
Assembly Name: Pega.Exceptions.BaseApplicationException, Pega.Interop, Version=10.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=f5db91edc02d8c5e
Application Domain Name: OpenSpan.WinLogon.Scheduler.exe
Thread Identity: 
Windows Identity: NT AUTHORITY\SYSTEM

Stack Trace: 
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.LogonEngine.Logon(LogonMode mode)
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.LockScreenLogonProcessor.Logon(String userName, String password)
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.SchedulerProgram.UnlockScreenAndLogon(String userName, String password)
   at OpenSpan.WinLogon.Scheduler.SchedulerProgram.Main(String[] args)
2018-12-13 07:35:36 PM - INFO  – [1] - *** Initializing ***
2018-12-13 07:35:36 PM - INFO  – [1] - Initialized
2018-12-13 07:35:36 PM - INFO  – [1] - <TheMachineName>\Administrator screen unlock is unsuccessful

Butt in the 'SheduleDefinitions.xml' file exists a configuration for my OS 'Windows Server 2012 R2':

<Session name="Windows Server 2012 / 2012 R2" version="6.2;6.3" type="Server" userType="Domain" wait="750">

		<!-- optional disclaimer -->
		<MatchSet name="Disclaimer" mode="SignIn" matchSuccess="Continue" matchFailure="Stop" enabled="true">
			<Match type="PushButton" name="OK">
				<Action type="execute" />
			</Match>
		</MatchSet>

		<!-- optional busy message -->
		<MatchSet name="Busy" mode="SignIn" matchSuccess="Continue" matchFailure="Continue">
			<Match type="ProgressBar" name="Busy indicator">
				<Action type="wait" value="5000" />
			</Match>
		</MatchSet>

		<!-- previously logged in user -->
		<MatchSet name="LoginLastUser" mode="SignIn" matchSuccess="Stop" matchFailure="Continue">
			<Match type="StaticText" name="[UserName]" />
			<Match type="Text" name="Password">
				<Action type="set" value="[Password]" />
			</Match>
			<Match type="PushButton" name="Submit">
				<Action type="execute" />
			</Match>
		</MatchSet>

		<!-- switch to other user -->
		<MatchSet name="LoginSwitchUser" mode="SignIn" matchSuccess="Stop" matchFailure="Continue">
			<!-- switch user button is available after reboot only, when Group Policy "Do not display last user name" is disabled -->
			<Match type="PushButton" name="Switch User" optional="true">
				<Action type="execute" />
			</Match>
			<Match type="Link" name="Other User">
				<Action type="execute" />
			</Match>
			<Match type="Text" name="User Name">
				<Action type="set" value="[UserName]" />
			</Match>
			<Match type="Text" name="Password">
				<Action type="set" value="[Password]" />
			</Match>
			<Match type="PushButton" name="Submit">
				<Action type="execute" />
			</Match>
		</MatchSet>

		<!-- logged in user unlock -->
		<MatchSet name="Unlock" mode="Unlock" matchSuccess="Stop" matchFailure="Stop">
			<Match type="StaticText" name="[UserName]" />
			<Match type="Text" name="Password">
				<Action type="set" value="[Password]" />
			</Match>
			<Match type="PushButton" name="Submit">
				<Action type="execute" />
			</Match>
		</MatchSet>

	</Session>

Also found records for another Windows versions, I don't know if I need delete them and leave only the records for my OS.

I must to say, if I manually login and wait for the scheduled time, nothing happend, but if I manually open the 'Pega Runtime' and load the '.openspan' file all the automation work just fine, the ploblem is in the schedule.

***Edited by Moderator Marissa to update SR Details***

Robotic Process Automation SR Created
Moderation Team has archived post
Share this page LinkedIn